Amerikai babaház

Nagyméretű fa babaházak és kiegészítők, pedálos járgányok valamint fa hintajátékok

Friss topikok

  • Usahouse: @qui: Bár nem ma tetted fel a kérdést, remélem még nem késtem el a válasszal. Szerintem a babaház,... (2011.01.12. 00:28) Közösség
  • Usahouse: Kedves Sambuci! Isten hozott! Jelenleg két közösséghez csatlakozhatsz : kozossegek.inda.hu/babah... (2010.02.26. 15:45) Babaház

Előszó

2009.01.25. 00:23 - Usahouse

  Üdvözlök minden kedves olvasót és a téma iránt érdeklődőket. Pár mondatban, hogy miről is szól ez a napló. Bizonyára mindenki látott amerikai filmeket, ahol feltűnnek néhány pillanatra a háttérben ezek a méretes játékok. Készítőik azok a lelkes apukák és nagypapák, akiknek a klasszikus értékrend a fontos gyermekeik és unokáik számára. Napjaink rohanó világában a családi együttlétek lassan elvesztik jelentősségüket és jó esetben is csak a közös étkezésekre korlátozódnak. A gyerekek számítógépeznek vagy videójátékoznak, szüleik pedig vagy a tévét kapcsolgatják vagy saját, különbejáratú időtöltéseiknek hódolnak. Gyermekeink játékainak minősége pedig a tömegtermelés és a piaci versenyhelyzetek hatására mindinkább a felesleges, használhatatlan, de legfőképpen egészségre ártalmas és környezetszennyező műanyagokra korlátozódik. Pálcát törni persze nem áll szándékomban minden játék felett, ezért nézzük meg inkább közelebbről a témánk lényegéül szolgáló csoportokat. A babaházak, persze ezek inkább lányos játékok, napjainkban is természetes és környezetbarát anyagból készülnek, ami nem más mint a fa. Anyaguk préselt vagy rétegelt falemez, amit modern technikai eszközökkel, de még mindig kézi munkával, manufaktúrális jelleggel készítenek a gyártók. Ezáltal persze nem érik el a távolkeleti gyárak gépsorainak darabszámait, de ez a dolog lényege. Az így rendelkezésre álló viszonylag kis darabszám is kielégíti azonban a vásárlók és gyűjtők igényeit. Ezek személyre szabott játékok, és ami nagyon fontos, hogy családi időtöltés minden korosztály számára. Az apukák büszkék arra milyen precízek az illesztések, hogy sehol nem festették össze a már elkészült felületeket, a cserepek is szabályos sorokban követik egymást, ráadásul nem kalapálták össze minden ujjukat és csak néhány apró kelléket ragasztgattak nadrágjukra, miközben a kezüket törölgették bele. Anyut inkább a belső tér kialakítása kötötte le, ki kellett választani a tapétákat, a padló és falburkolatokat minden helyiségben, valamint a szobákkal színben harmonizáló szőnyegeket és függönyöket. Gyermekeinknek pedig megadjuk a játék örömén túl a házak berendezésével és az új kiegészítők gyűjtögetésével járó izgalmakat. A babaház játékosan fejleszti kézügyességüket és kreativitásukat és a babákkal való játék közben elsajátítják a mindennapos teendők fontosságát és rutinját a főzéstől elkezdve a tisztálkodáson és öltözködésen át egészen a gyermeknevelés felelősségéig. Persze nagy öröm az is a gyermekek számára, ha ők birtokolhatják a baráti körben a legnagyobb és legklasszabb játékot, mi meg annyit nyerünk vele, hogy gyermekeink nem csavarognak, hanem inkább nálunk gyűlnek össze kis barátaikkal, így biztonságban tudhatjuk őket.

Pedálos játékokról is lesz szó, valamint a legkisebbek számára is bemutatok tematikus hintajárgányokat, valamint a későbbiekben elkalandozunk a kertivasutak irányába is.

Számomra az a legfontosabb mindkét lányom szempontjából, hogy minél kevesebb műanyagot tartalmazó, minőségi és gyermekbarát játékokkal vegyem körül őket. Ne feledjük soha : - a kevesebb néha több !

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babahaz.blog.hu/api/trackback/id/tr52900624


süti beállítások módosítása