Amerikai babaház

Nagyméretű fa babaházak és kiegészítők, pedálos járgányok valamint fa hintajátékok

Friss topikok

  • Usahouse: @qui: Bár nem ma tetted fel a kérdést, remélem még nem késtem el a válasszal. Szerintem a babaház,... (2011.01.12. 00:28) Közösség
  • Usahouse: Kedves Sambuci! Isten hozott! Jelenleg két közösséghez csatlakozhatsz : kozossegek.inda.hu/babah... (2010.02.26. 15:45) Babaház

Babaház építése - 5.fejezet - Ablakok, ajtók

2010.01.06. 18:38 - Usahouse

Ebben a fejezetben a nyílászárókat veszem célba. Annak aki úgy dönt, hogy saját maga építí meg álmai házikóját, rendelkezésre áll rengeteg alkatrész és kiegészítő is.

 

FONTOS ! Saját, egyedi ház építésekor tervezzük meg a falak méretét, rajzoljuk meg a körvonalakat egy nagyméretű rajzlapon ( pl.: A0 ) , majd szerezzük be vagy gyártsuk le az ablakokat és az ajtókat. Ezeket azután helyezzük el a papíron a kívánt helyeken és csak ezután fogjunk a gyártásba, mert egy rosszul vagy rossz helyen kivágott nyílással nagyon hamar pénzt és időt pocsékolhatunk.

 

Ablakok

Kétféle fő típus létezik itt is. Az egyik amikor lapokból állítunk össze 3 dimenziós formákat, a másik amikor kész terméket vásárolunk. A kész termékeket is két csoportra oszthatjuk : nyithatóra és fix építésüre. Természetesen a szebb és élethűbb hatást az előre elkészített ablakok nyújtják. Persze, ha valaki maga építi a nyílászáróit is annak nem kell készterméket vásárolni, ebben az esetben is jó szolgálatot tesznek a különböző tömör fa díszítő profilok. A kész nyílászárókat vásárolhatjuk darabonként, vagy szettben, de a gyártók a rendelkezésünkre bocsátanak úgynevezett "upgrade" kitteket is, amiket típusfüggően vásárolhatunk fix ablakkal szerelt babaház-készleteinkhez.

A különálló ablakokat mérettől függően vásárolhatunk 8-20 USD körül, néhány példa ezekre:

 

 

  Fix tolóablak - 7.95 USD/db

 

 

 

 

 

 

  Nyitható kolóniál ablak - 7.25 USD/db

 

 

 

 

 

 

Nyitható viktoriánus ablak - 10.95/db

 

 

 

 

 

 

Nyitható Yorktown ablak - 8.20/db

 

 

 

 

 

 

Nyitható dupla Yorktown ablak - 18.25/db

 

 

 

 

 

 

Fix 24 kazettás világítóablak - 14.95 USD

 

 

 Az ablak készleteket vagy egy meglévő készlet feljavításaként tudjuk megvásárolni, vagy a weboldalon (http://www.babaház.hu) található akciós oldalon találhatunk belőlük néhányat. Ezek olyan ablak és ajtókészletek amiket az amerikai részlegünk szerez be különböző akciós raktáráruházakból, majdnem minden esetben az egyik kiemelkedő, de már megszűnt gyártó megmaradt készleteinek kiárusításából, áruk 30-50 dollár között mozog. Ezen csomagok eseti jellegűek, beszerzésük a jövőre nézve véges, de darabonként bármikor vásárolhatunk belőlük. A weboldal termék és árlista feltöltése folyamatos, és most az ünnepek közeledtével egy kicsit akadozott is, de hamarosan felkerülnek a kiegészítők közé az alkatrészek is.

Íme néhány kép az alkalomszerűen beszerezhető készletekről :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minden termékünk 1"-es méretű, ami annyit jelent hogy 1 láb = 1 inccsel, európai méretekre lefordítva 1:12 méretarányú.

 

Ajtók

 

Beltéri és kültéri ajtókra bonthatjuk a választékot, a beltéri verzió egy két modellben kimerül, a bejárati ajtók többfélék lehetnek, néhány modell a teljesség igénye nélkül :

 

 

 

 

  6 szekciós beltéri ajtó - 10 USD/db

 

 

 

 

 

  Viktoriánus ovál ablakos bejárati ajtó - 11.25 USD/db

 

 

 

 

 

 

  Klasszikus aberikai kazettás bejárati ajtó - 10.95 USD/db

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babahaz.blog.hu/api/trackback/id/tr381652199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása