Amerikai babaház

Nagyméretű fa babaházak és kiegészítők, pedálos járgányok valamint fa hintajátékok

Friss topikok

  • Usahouse: @qui: Bár nem ma tetted fel a kérdést, remélem még nem késtem el a válasszal. Szerintem a babaház,... (2011.01.12. 00:28) Közösség
  • Usahouse: Kedves Sambuci! Isten hozott! Jelenleg két közösséghez csatlakozhatsz : kozossegek.inda.hu/babah... (2010.02.26. 15:45) Babaház

Közösség

2009.12.27. 10:06 - Usahouse

Tegyetek fel bátran kérdéseket, vagy kommentezzetek, mert ha van visszajelzés, akkor tudom, hogy milyen témákat érintsek bővebben !

Kapcsolódjatok be bátran, bár tudom, hogy olvasni nagyszerű dolog, de megbeszélni a felmerülő kérdéseket méginkább az !

hamarosan folytatom..

A bejegyzés trackback címe:

https://babahaz.blog.hu/api/trackback/id/tr691625661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qui 2010.09.26. 14:17:09

Kedves Usahouse!
9 éves fiunk beleszeretett a miniatúrákba, és minden vágya egy berendezhető élethű "baba"ház (lakberendező akar lenni). Először az árakon csodálkoztam el, de aztán kezdtem megemészteni, amikor megtaláltam a blogodat és látom, hogy nem egyszerű egy ilyen házat megépíteni. (Azt hittem, hogy készen vásárolható.)
A kérdésem az lenne, hogy milyen feladatok várnak ránk? Megoldható ez egy lakásban vagy műhely kellene hozzá? Nekünk semmilyen felszerelésünk nincs hozzá...
Kezdőként érdemes nekikezdenünk? Illetve nekünk kell lefesteni, tapétázni a házat? Plusz vásárolni kell festéket, tapétát, burkoló anyagot? Tudom, ezek nagyon alap kérdések lehetnek, de nem akarok feleslegesen pénzt kidobni, hogy aztán csúnya legyen a ház, mire készen lesz...
Előre is köszönöm a segítséged!
Üdvözlettel:
qui

Usahouse 2011.01.12. 00:28:37

@qui: Bár nem ma tetted fel a kérdést, remélem még nem késtem el a válasszal. Szerintem a babaház, mint hobbi, nem kifejezetten bontható nemekre, éppen ezért örülök a kisfiatok választásának. Azért nem ilyen ijesztő ez a házépítősdi, ahogy első olvasatra tűnik. Bár annak idején, mi beleestünk abba az óriási hibába, hogy olcsó házikót vettünk elsőre, (2004 ben volt 87 ezer forint) majd miután kinyitottuk a dobozt, már nem örültünk annyira a választásunknak. Egy rakás falemezt kaptunk ízléses dobozban, mindenféle mintákkal telenyomkodva. A doboz 120cmX80cmX15cm-es volt, és 23 Kg. Mi az úgynevezett DieCast technológiával előkészített házikót vettük, az eljárás lényege gyakorlatilag egy pogácsa kiszaggatásával egyezik meg. Egy 4 mm vastag furnérlemezbe belepréselik a formákat, majd a boldog vevő kipattintgatja és összeépíti.
De azért ez csak mondhatjuk, hogy a "rizsa". A megvásárolt babaház minősége mindig az alapanyagtól függ. A mi házikónk valószínűleg nem első, de még csak nem is másodosztályú faáruból készült, a nyomólemezeknek is biztos van maximális gyártási darabszáma és szerintünk ezen is túl voltunk rég. Rettenetes minőségű furnérlemez, ráadásul nem volt szinte semmi teljesen átvágva, úgyhogy még kinyomkodni sem lehetett a formákat a keretből. Ráadásul a falemez, mivel rétegekből áll és szálkás is, az alsó réteg rendszeresen letépte a mellette levő forma egy rétegét, így az vékonyabb lett, ráadásul elvesztette merevségét. A vékony falemez további hátránya, hogy "lapraszerelt" állapotban, az alkatrészek a legkisebb nedvesség hatására is hihetetlenül deformálódnak, vetemednek, így a falaknak és kiegészítőknek iszonyatos hasuk lesz, ráadásul éppen ezért az egész olyan kisipari, vityillós hangulatú, nyugati árakon.
Nekünk rengeteg alkatrészt saját kezűleg újra le kellett gyártani, ami meg használható volt az temérdek utómunkát és csiszolást igényelt.
Ráadásul az összeszerelési útmutatóban "mindössze" 100 munkaóra alatt el lehet készíteni az újdonsült babaházunkat, és ehhet nem kell más csak egy ragasztópisztoly és néhány "melegragasztó" rudacska.
Miután ez a ragasztási módszer még egy száraz fenyőtobozt sem bír el egy ajtódíszen, ezért inkább a folyékony faragasztó mellett döntöttünk. A 100 órából mára több ezer lett, de megérte, mert így ,ár olyan, mint annak idején a fényképen volt amiről megrendeltük.
Amit a weboldal kínálatában találsz (http://www.babaház.hu) azok egytől-egyig mart MDF lapból készülnek, ami 8-10 milliméter vastag, előre gyártott nyílászárókkal és díszítő elemekkel, amik mindegyike tömör fa.
Szerintem ha mi annak idején ebből a kínálatból választunk, nem rúgtunk volna öngólt magunknak, mert így az álomból sajnos rémálom lett.
Természetesen többfajta kivitelben kaphatók a házikók, de csak bizonyos fajták, a közeljövőben ezek is felkerülnek a kínálatba.
Először is van a "mindent én csinálok" fajta. Kezeletlen alkatrészek, festeni és tapétázni kell.
Másodszor vannak a festett, de nem tapétázott, összeszerelést igénylő modellek.
Harmadszor a festett, tapétázott, de összeszerelést igénylő modellek.
Végezetül pedig a festett, tapétázott és összeszerelt modellek.
A nyers kittekhez kaphatóak mérgező anyagot nem tartalmazó, gyermek és környezetbarát festékek, valamint tapéta, illetve vinil kő ill. csempemintás lapok, valamint valódi fa parkettaszalagok és betétek.
Az előkészített kitteket csak ragasztani és szöggel vagy csavarral stabilizálni kell. A kész babaházakat természetesen csak berendezni.
Csúnya biztosan nem lesz, a megfelelő minőségű és merevségű alkatrészeket akár festékspray-vel is festhetjük, a megfelelő szakboltok kívánságra kikeverik a vizes (nem pedig oldószeres) bázisú színeket, majd szórófejes palackokba töltve hazavihetjük barkácsolni.
Tapétákat le lehet tölteni az intenetről is, ezután nem kell más csak egy színes nyomtató.

A házak berendezése mindig többszöröse a vételárnak, ezt nagyon fontos figyelembe venni.

Ha pedig barkácsoltok, és saját készítésű házikó építésébe fogtok mindig azt mondom, hogy ne elégedjetek meg a doboz formával, minél cizelláltabb, annál értékesebb és hasznosabb a gyermekek számára.

Sok sikert, bármelyik utat választjátok, ha kérdés merül fel írd meg nyugodtan, hátha másnak is a segítségére leszel, én pedig igyekszem nem ülni ennyit a válaszon.

Üdv, Tessa


süti beállítások módosítása