Amerikai babaház

Nagyméretű fa babaházak és kiegészítők, pedálos járgányok valamint fa hintajátékok

Friss topikok

  • Usahouse: @qui: Bár nem ma tetted fel a kérdést, remélem még nem késtem el a válasszal. Szerintem a babaház,... (2011.01.12. 00:28) Közösség
  • Usahouse: Kedves Sambuci! Isten hozott! Jelenleg két közösséghez csatlakozhatsz : kozossegek.inda.hu/babah... (2010.02.26. 15:45) Babaház

Pedálos játékok

2009.01.28. 06:09 - Usahouse

   Az idősebbek biztos emlékeznek a szocialista társadalom klasszikus szabadtéri gyerekjátékára, a lábbal hajtós Moszkvicsra. Nekem is volt egy világoskék, én örököltem az unokatestvéreimtől, ezért nem volt hibátlan, de nekem nagy szerelmem volt akkoriban. Miután kinőttem én is, továbbadtuk egy kisebb ismerősünknek. És ez a lényege ennek a játékcsoportnak, hogy gyakorlatilag elnyűhetetlen. A festést és a csapágyazást kivéve ma is ugyanolyan eljárással készül, mint a 20. század derekán. Acéllemez karosszéria, modern, ólommentes, hőkamrás porfesték fényezéssel, tradícionálisan tömörgumi kerekekkel, néhány króm kiegészítővel és műbőr üléshuzattal. De a tengerentúlon nem csak autók készülnek a mai napig ezzel az eljárással, hanem repülők és traktorok is amiből egy párat be is mutatok.

A Ford saját fejlesztői részlegén keresztül tervezi és készítteti saját márkás autóit. A 32-es Roadster az általam forgalmazott pedálos autók közül "évjáratban a legfiatalabb". Általánosan elmondható, hogy az autók tekintetében az árak minden járulékos költséget számítva 150.000.- forint körül mozognak.

 

 

A szomorú arc-nak keresztelt járgányok a negyvenes évek vonalvezetését viselik magukon. Jól megfigyelhetők a karosszérián kívül futó sárvédők és a hosszú, soros erőforrást takaró motorháztető.

 

 

  

A komet stílusára az ötvenes évek első fele jellemző. Buborék motorháztető, íves vonalak, króm dísztárcsa, mintha csak a "Vissza a jövőbe" című film első részének filmvásznáról gurult volna le. Az oldalán kipuffogó imitációkat helyeztek el.

 

 

 

 

Az 55-ös Chevy-t sokan ismerhetik, Bel Air néven vált népszerűvé. Ez a kisautó pontos mása az eredetinek, még a dísztárcsák is a nagy testvért mintázzák.

 

 

 

Íme a Shelby GT-350. Az autentikus fényezés, klasszikus dupla csíkkal és a száguldó paripa a hűtőrácson már messziről tudatja velünk, hogy a kisautó sofőrje nem ismer tréfát.
 

 

 

 

 

És végezetül, bár nem amerikai, kétségkívül meghatározó darabja az autógyártás történelmének a Mercedes 190 SL. A megszólalásig élethű pedálos járgány élénk vörös színe is arra utal, hogy a sebesség megszállottjainak autója.

 

 

 

 

Első repülőnk a haditengerészet büszkesége. Ugyanaz a felépítés jellemzi szerkezetileg, mint az autókat. A közvetlen meghajtású kerekekhez csatlakozik gumiszíj meghajtással a légcsavar is, így nem csak előre halad a repcsi, hanem forgó propellerének köszönhetően, szinte repül.


 

 

A repülők, ugyanúgy mint az autók, nem csak a fiúk játékszerei. A lányok is megtalálhatják a kifejezetten nekik szánt modelleket a termékpalettán.

 

 

 

 

 

A Vörös Bárónak az első világháború rettenthetetlen és hazája számára hősies pilótája szerzett hírnevet. Ez a kis kétfedeles nem hiányozhat az én kolleckiómból sem.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babahaz.blog.hu/api/trackback/id/tr3907589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása